Evenementen worden geladen
  • Dit evenement is geweest.

Splinterbomb’s ”Attacking the East” + support

14 oktober 2017 20:00

Splinterbomb’s Attacking the East tour komt naar Walhalla!
Samen met supportact Black Rabbit en special guest Wasted Brains komt Splinterbomb de boel compleet op z’n kop zetten, be there!

Ticketprijs: 3,- Euro

SPLINTERBOMB
Wat begon als een wild idee is in het najaar van 2014 werkelijkheid geworden.
Vier gasten die metal als de ultieme muziek ervaren besloten een pot herrie te gaan maken zonder bullshit, die goed in elkaar zit, en barst van de energie!
Als live-gitarist bij Legion of the Damned heeft Hein de laatste jaren internationaal de podia bestormd. Gecombineerd met de spelervaring die Jordy door de jaren heen in verschillende bands heeft opgedaan en de brede basis die Arian weet neer te leggen, wordt een solide fundering gelegd.
Met Michel heeft de band een charismatische frontman met een ruige strot en een heldere visie.
Thrash metal is de muzikale basis, en het sleutelwoord is groove. Elementen uit de muziek van bands als Testament, Pantera, Kreator, Machine Head, Sepultura, Hatebreed en Gojira inspireren Splinterbomb tot het neerzetten van hun explosieve sound.

De eerste geluidsaanval van Splinterbomb heet ‘Capital S’, een EP van vijf tracks die is uitgekomen in oktober 2015.
Deze release verraad al waar deze band toe in staat is en laat een gedreven, dynamische band horen.
Een jaar later worden ieders trommelvliezen nogmaals aangevallen met een nieuwe single genaamd ‘Confess’, wat zowel muzikaal als textueel een krachtig statement is!

BLACK RABBIT
In 2015, een ooit zo wild idee werd werkelijkheid: vier gasten die elkaar gevonden hebben door hun passie voor extreme muziek besloten om Black Rabbit te vormen. Een powerhouse van een band met zware, deathened thrash muziek.

Na een jaar aan hun eigen materiaal gewerkt te hebben en hun eerste optreden te hebben gedaan, besloten ze dat ze een losse vocalist nodig hadden, iemand die alleen zou zingen, niks anders. Die vonden ze in Pieter Beemsterboer, een zeer getalenteerde, brute zanger.

De focus van hun sound ligt in old-school thrash, in combinatie met death en groove metal. Een aantal invloeden van de band zijn Slayer, Testament, Lamb of God, Pantera, Kreator, Death Angel, Havok, Obituary en Gojira

Gegevens

Begin:
14 oktober 2017 20:00
Einde:
15 oktober 2017 01:00
Kosten:
€ 3
Evenementencategorie:

« Alle activiteiten