Evenementen worden geladen
  • Dit evenement is geweest.

Popronde 2016

24 september 2016 20:00

Eindelijk, daar gaan we weer; popronde in Deventer!
We hebben er natuurlijk vet veel zin in! Laat je verassen door de variatie in muziek en kom swingen op de sounds van drie toffe bands.

20:30: Yokocola
Yokocola maakt obstructieve, hysterische, psychedelische punk, oftewel Punks on Acid. Dit jaar is hun debuutplaat Cellersounds uitgekomen. De band is er op uit eerlijkheid te brengen met hun muziek, dit kan gepaard gaan met de hallucinaties die de psychedelische muziek oproept. Yokocola laat zich niet zomaar in een hokje plaatsen qua genre en hun debuutalbum bevestigd dit. De nummers op het album verschillen in stijl van elkaar maar het album is wel een geheel. Laat je vooral verrassen door de inventieve muziek van deze band.

22:00: Orange Maplewoods
Orange Maplewood is een Nederlandse rockband met roots in de Achterhoek, maar opereert tegenwoordig vanuit Amsterdam. De band maakt intense, melancholische muziek met hints naar de alternatieve scene uit de jaren 90.

De band is opgericht door Jordy Sanger en Duncan Daalmeijer. Orange Maplewood heeft veel verschillende formaties gekend en sinds kort wordt de band versterkt door de Amsterdammers Robbi Meertens en Darek Mercks.

23:30: Magnetic Spacemen
Een opgefokte garagerockband met een show van jewelste, klaar om de wereld te veroveren!

De band is opgericht in mei 2013 in het oefenhok achter het huis van bassist/zanger Sam in Tuk. Vanaf toen hebben ze als de bliksem nummers geschreven geïnspireerd op bands als The Hives, OFF!, FIDLAR en The Sonics. Ze tourden al langs de Nederlandse popzalen met John Coffey, speelde op festivals als de Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival en crossen het ganzeland door om een feest te bouwen op welke locatie je je kunt bedenken, zelfs in Schubbekutteveen

Ook 3voor12 is positief over de live kwaliteit van de drie heren.
”Bij een paar zinnen over de mannen van Magnetic Spacemen kunnen alle clichés aangaande een jonge garage/punkrock band uit de kast worden getrokken. En dat geeft helemaal niks. Deze heren zijn een voorbeeld voor menig beginnende band qua enthousiasme en stageperformance. Zanger/bassist Sam Pols heeft het in zich om uit te groeien tot een spraakmakende frontman. Hij heeft lef, een goede kop voor punk en de lach op zijn hand. Het podium is voor hem al gauw te klein, getuige het feit dat hij regelmatig opduikt op willekeurige randen en ophogingen in de zaal. Opvallend is eveneens dat het publiek vanavond zin heeft. Zelden staat de zaal zo vol bij aanvang van een voorprogramma. Er heerst een opwindende en goede sfeer en Magnetic Spacemen weet die sfeer goed te benutten.”

Gegevens

Begin:
24 september 2016 20:00
Einde:
25 september 2016 01:00
Evenementencategorie:

« Alle activiteiten