Evenementen worden geladen
  • Dit evenement is geweest.

Ode aan de Democratie: Europese Parlementsverkiezingen

17 mei 2019 20:00

Jongeren stemmen niet? Let’s #provethemwrong!
Afgelopen Europese verkiezingen bestond slechts 17% van stemmers, uit jongeren. Laten wij de uitdaging oppakken en het tegendeel bewijzen!

Veel jongeren weten niet waar de Europese Parlementsverkiezingen voor staan of welke keuzes goed bij hun passen. Tegelijk maken jongeren zich zorgen over bijvoorbeeld klimaatverandering, migratie en het wel/of niet meetellen van elke groep.
Of juist fijn vinden om gratis in de bieb of trein wifi hebben of straks snel aan de bak kunnen bij jeugdwerkeloosheid. Extra chill de zomer vieren, omdat wij hetzelfde bedrag betalen voor hun Sziget-kaartje, als jouw hete Italiaanse festival tinder-match. 😉

Dit zijn thema’s die waar op Europees niveau wordt beslist. Tijdens Ode aan Democratie gaan wij aan de slag met de Europese Parlementsverkiezingen. Een avond voor en met jongeren, georganiseerd door jongeren.

Speeddate en debatteer met politieke jongerenorganisaties zoals PINK!, Jonge Democraten, Rood jong in de SP en Dwars! De avond wordt geopend door Toine Fiselier (politicologie-student) met een Talk met flair, over de Europese Unie.

Houdt de social media page in de gaten voor meer updates. Entree is gratis! Leeftijd 15 t/m 28 jaar.

Gegevens

Begin:
17 mei 2019 20:00
Einde:
18 mei 2019 01:00
Event Categories:
,

« Alle activiteiten