Evenementen worden geladen
  • Dit evenement is geweest.

Lezing: Technology, future & exponential science

3 april 2015 19:00

Technologie speelt een belangrijke rol in ons leven. Zeker in de afgelopen eeuw heeft de technologie een enorme sprong gemaakt. De levensverwachting is exponentieel gestegen, het internet brengt de hele wereld in verbinding en de computer is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken.

De ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op, en deze vooruitgang lijkt te versnellen in een exponentiële curve. Wat zal de toekomst ons brengen, hoe zal de samenleving veranderen door nieuwe ontwikkelingen, en wat moeten we willen, of juist niet? De mens van nu is onvergelijkbaar met de mens van enkele eeuwen geleden, hoe zal dit verder gaan?

Het Instituut van Exponentiele Wetenschappen (Engels: Institute of Exponential Sciences, oftewel IES) is een internationaal instituut dat zich met deze vraagstukken bezig houdt, evenals met het actief versnellen van de technologische ontwikkelingen. In samenwerking met Walhalla Deventer, wat een zaal en apparatuur aanbiedt, bieden wij een spannende en informatieve lezing aan die gericht is op scholieren, studenten en andere geïnteresseerden. Internationale experts zullen komen vertellen over de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied, en een breed scala aan onderwerpen, zoals biotechnologie, nano-engineering en artificial intelligence zullen allemaal aan bod komen op een begrijpelijke en toegankelijke manier. Ook de filosofische en ethische overwegingen die horen bij het gebruik van deze technologie om de mensheid te verbeteren zullen de revue passeren.

De lezing zal afgesloten worden met een discussie en een borrel, waar ook het bestuur en de experts van het instituut aanwezig zullen zijn voor vragen of verdieping.

Daarnaast ontvangt elke bezoeker het boek “Death is Wrong” aangeboden door Gennady Stolyarov, een theoreticus, columnist en schrijver, evenals gewaardeerd lid van het instituut, waarin op een toegankelijke manier wordt gesproken over een wetenschappelijke aanpak van de problemen rondom veroudering, ouderdomsziekten en de dood, evenals de filosofische en morele implicaties daarvan (Ter waarde van 8 euro.)

Als je geïnteresseerd bent in de toekomst, naar antwoorden op bepaalde vragen zoekt of je afvraagt hoe je dingen beter kan maken is dit echt iets voor jou! Kortom, een interessante, leerzame en toegankelijke activiteit die je absoluut niet wil missen!

Gegevens

Datum:
3 april 2015
Time:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenementencategorie:

« Alle activiteiten