KOPPIJN II
Haal de pot aspirines maar alvast uit de medicijnen kast want 1 februari gaan we weer HARD knallen tijdens de tweede editie van KOPPIJN!
HERRIE&HERRIE&HERRIE&HERRIE&HERRIE&HERRIE is wat KOPPIJN naar Walhalla brengt. Drie geweldige punk/grunge acts die Walhalla op haar grondvesten zal laten schudden domineren het podium. En het kost je ook nog eens geen cent om binnen te komen. Vet!
Na een legendarische eerste editie zijn we terug met meer!
New Face in Hell
New Face in Hell speelt psychedelische garagepunk. De leden van New Face in Hell samen hebben meer rock-‘n-rollervaring dan goed is voor één persoon. Gitarist Joop Jansen maakte zijn debuut in de jaren 70 in de illustere Kokerjuffer in Enschede, het eerste jongerencentrum met een huiskamerdealer. In 1976 richtten drummer Ben Heersping en zanger Jan Willem Mensink de eerste punkband in Oost-Nederland op. Daarmee stuitten ze op veel weerstand en onbegrip, maar ze zorgden ook voor een bijzondere samenwerking met de Amerikaanse beatnikdichter Allen Ginsberg (1926-1997). Ze waren betrokken bij de punk, postpunk en de ultra-beweging, waaruit het tijdschrift Vinyl is voortgekomen. Als professioneel drummer toerde Ben vervolgens door heel Europa, van het Roskilde Festival in Denemarken tot het voormalige Joegoslavië. Martijn Koerselman is ons nieuwste lid en speelt basgitaar. Met de band Krimson toerde hij met Level 42 en van 2013 tot 2017 speelde hij in de band Emerald (Thin Lizzy-project). Timothy Schipper was in 2009 een van de gitaristen die de Berlijnse Muur herbouwden met de Berlin Wall of Sound in Berlijn, ter herdenking dat de Muur 20 jaar eerder was gevallen. New Face in Hell begon in 2005 en bouwde al snel een reputatie op in en rond Bremen en Essen. In Nederland speelde New Face in Hell als voorprogramma voor de legendarische surfpunkband Agent Orange (Placentia, CA).
Graaflandgraaf
Graaflandgraaf is een alternatieve rock/punkband met een vleugje rap, zoete klankjes en veel tyfus herrie. Ze vragen met hun lyrics aandacht voor een breed spectrum aan sociaal wrange onderwerpen, zoals mentale gezondheid, uitbuiting, geweld en andere leuke zaken. Met zowel Nederlandse als Engelstalige nummers delen ze hoe zij de wereld zien met cynische oprechtheid en een flinke dosis duistere humor.
Deze COCKtail aan stijlen komt ook terug in het instrumentale geweld dat Graaflandgraaf neerzet. Met fuzz, gepitchte bass, beukende drums en verrassend valse saxofoon is de jazzpunknoisepopherrie van Graaflandgraaf compleet.
Interactie met het publiek is daarbij niet ongebruikelijk. Ze zetten een act neer die mensen laat lachen en huilen. Soms scheurend, soms dromerig, maar altijd een circus en onnodig existentieel. Graaflandgraaf laat je niet alleen iets voelen. Ze zetten je ook aan het denken. En zijn ook nog eens super bescheiden!
De mannen hebben chronisch verbrande billen door het zitten op de heetste EP die 2024 gaat zien. In aanloop naar Popronde zullen de eerste singles door het ethernet branden, en tijdens Popronde zal de wereld in een vuurzee genaamd Graaflandgraaf ten onder gaan. Dit zal gepaard gaan met de meest verschrikkelijke online content die je ooit op je oogballen zal voelen smeulen.
Røyking
Røyking staat voor schreeuwerig, fel, kleurrijk en een tikkeltje irritant – kortom: neon. Met invloeden van punk, pop, grunge en rock daagt Røyking zichzelf voortdurend uit op het podium, waar het dak eraf gaat. De band omarmt alledaagse inspiratie en benadrukt dat het prima is om niet alles een boodschap hoeft te hebben. Dat Nederlanders zich meer ergeren aan hondenpoep dan aan oorlog in het midden oosten is algemeen bekend. Royking omarmt dit gemierenneuk en wil meegeven dat het ook okay is, het hoeft allemaal niet politiek.