Evenementen worden geladen
  • Dit evenement is geweest.

Kledingruil + Introductie XR

22 oktober 2021 20:00
Maak jij je ook zorgen om de klimaat- en ecologische crisis? Ben je klaar met toekijken hoe politici en bedrijven ons naar de afgrond leiden? Zoals je weet pakt Extinction Rebellion het anders aan. Voorbijgaand aan klimaatmarsen en petities bouwen ze een massabeweging die het tij kan keren. En
Tijdens deze introductiemeeting kun je ook meteen meedoen met een kledingruil. Hergebruik, Herwaardeer, Repareer, Rebelleer. De mode-industrie is een van de grootste vervuilers op onze planeet. Die doos met kleding die je al jaren niet aandoet kan bij ons een tweede leven krijgen! Alle kleding is welkom, shirts, jurkjes, broeken, sokken, schoenen, accessoires, elk kledingstuk verdient een tweede (of derde) leven. We zullen ook zorgen voor naald en draad.
DEEL 1 20:15 – 21:00: Het eerste gedeelte hebben we het over de klimaat- en ecologische crisis, met uiteraard ruimte voor interactie. Het is erger dan je denkt, maar geen zorgen: je hoort ook over Extinction Rebellion, en hoe zij denken het verschil te kunnen maken.
DEEL 2 21:15 – 22:00: Bouw mee aan XR! In deze sessie leer je hoe jij om kan gaan met klimaatangst door je een paar uurtjes per week in te zetten op een manier die bij je past. Als manusje van alles bij je lokale groep, of juist als specialist bij een nationale kring: van juridische of mentale ondersteuning tot het organiseren of promoten van acties en evenementen, en nog véél meer.
Wil je alleen kleding ruilen? Kom gewoon binnenlopen. Ben je alleen nieuwsgierig naar XR? Dan kan je ook alleen naar het eerste deel komen en daarna een drankje drinken. En, kan je nou niet wachten om in actie te komen? Neem contact met ons op voor promotie zodat meer Deventenaren afweten van deze activiteit. Of nodig je vrienden of familie uit om samen mee te doen, en help zo de beweging alvast te groeien!
De kledingruil werkt zo:
1. Je verzamelt de kleding die je niet meer draagt. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn.
2. Je sjouwt je kleding op de avond zelf naar Walhalla. (Mocht je ze eerder willen brengen kan je Walhalla een bericht sturen).
3. Als je je kleding bij onze kledingbalie inlevert leggen wij alle kleding neer.
4. Kleding uitzoeken!
5. Overgebleven kleding gaat naar onze buren: Het Leger des Heils

Gegevens

Begin:
22 oktober 2021 20:00
Einde:
23 oktober 2021 00:00
Evenementencategorie:
,

Locatie

Stichting Walhalla
Achter de muren zandpoort 20a, Deventer, Overijssel 7411 GE Nederland

« Alle activiteiten